Nationale Bank sluit kantoren in Hasselt en Bergen

De Nationale Bank van België (NBB) bevestigt dat ze de regionale kantoren in Limburg en Henegouwen gaat sluiten. in 1999 telden de bank nog 23 regionale vestigingen, maar dat aantal werd de voorbije jaren fors teruggedrongen.

Eind dit jaar zullen de loketten van het kantoor in Bergen gesloten worden. Op 30 juni van volgend jaar wordt die afdeling volledig opgedoekt. De vestiging in Hasselt zou op 31 december van volgend jaar gesloten worden.

In die twee vestigingen werken 44 mensen, maar voor hen is er werkzekerheid. De meeste personeelsleden zouden naar de hoofdzetel in Brussel worden overgeplaatst.

Volgens de Nationale Bank wordt er steeds minder cash geld verwerkt en daardoor zijn er niet zo veel regionale kantoren nodig. In 1999 had de bank nog 23 regionale kantoren. Nu blijven er nog twee over, namelijk in Kortrijk en Luik. "De sluiting daarvan is neit aan de orde", aldus de NBB.