Renovatie station Vilvoorde gaat na de kerstvakantie van start

Na de kerstvakantie gaan de werken van start voor de volledige renovatie van het station van Vilvoorde. De NMBS investeert 20 miljoen euro in deze werken, die volgens de huidige planning tegen eind 2020 volledig moeten klaar zijn. De Lijn van haar kant bouwt naast dit treinstation in de loop van 2016 een nieuw busstation. Dat is vernomen bij NMBS-woordvoerder Paul Van Aelst.

Het Vilvoords stadsbestuur had de afgelopen jaren herhaaldelijk kritiek omdat de NMBS de renovatie van dit totaal vervallen treinstation omwille van besparingen enkele keren uitstelde. Burgemeester Hans Bonte (SP.A) dreigde er tijdens de winter vorig jaar zelfs mee om het station omwille van veiligheidsredenen gedurende een zekere periode te sluiten. Pas dit najaar kwam dan toch de verlossende boodschap dat de werken op korte termijn zouden kunnen worden uitgevoerd.

"Na de kerstvakantie start een aannemer eerst met de aanleg van een bijkomende tijdelijke parking zodat hij zonder dat er aan de totale capaciteit geraakt wordt nadien een deel van de bestaande parking kan innemen. Dit voorjaar kan dan gestart worden met de aanleg van een nieuwe, brede onderdoorgang die niet alleen met trappen maar ten behoeve van personen met een beperking ook via liften toegang zal geven tot de perrons. Die zullen hertegeld worden net als de luifels met behoud van de typische trappenkooien. Tot slot zal ook de bestaande onderdoorgang volledig gerenoveerd worden", zegt Van Aelst.

Omdat de werken gefaseerd uitgevoerd worden, zullen de reizigers volgens Van Aelst er weinig tot geen hinder van ondervinden. "De grootste hinder is nog dat de parkeerplaats voor een aantal reizigers die met de auto naar het station komen zich wat verder van de onderdoorgang zal situeren. Verder zal iedereen in Vilvoorde dezelfde treinen kunnen nemen zoals nu", aldus Van Aelst. De nieuwe brede onderdoorgang zal vanaf midden 2019 beschikbaar zijn voor de reizigers.

Meest gelezen