Trouwers lappen Desmond aan hun laars

In Noord-England en het zuiden van Schotland heeft storm Desmond lelijk huisgehouden. Maar dat kon enkele trouwlustige koppels afgelopen weekend toch niet uit hun lood slaan. Overstromingen, aanhoudende regen, rukwinden, overal modder,... Dan trek je toch gewoon rubberlaarzen aan om met je geliefde te poseren? Dat dachten ook de trouwers en hun fotografe uit de duizend, Tiree Dawson. Zij verzette hemel en aarde voor haar koppels.

Twee koppels in Cumbria hadden het wellicht graag anders gezien: trouwen tijdens de ergste overstromingen in Groot-Brittannië sinds decennia. En toch deden ze het. Fotografe Tiree legde hun huwelijksdag op de gevoelige plaat vast en dat leverde foto's op die niet meteen in elk trouwalbum voorkomen.

Tiree noemt de fotoshoots in de Daily Mail een ware "uitdaging". Om bij het eerste koppel te raken, leende ze een jeep maar Tiree moest halverwege te voet -met haar middel tot in het water- verder. Er waren te veel wegen afgesloten door de wateroverlast.

Uiteindelijk raakte Tiree er wel maar het gelukkige koppel moest het doen zonder dj én de ambtenaar van de burgerlijke stand. De huwelijksgasten waren wél van de partij. Toch moesten ook die dapper vechten met de natuur: de wind ging aan de haal met hun paraplu's en enkele dames ploeterden met hun naaldhakken in de eindeloze modder.

Na afloop van de huwelijksreportage kon Tiree trouwens niet naar huis. Ze schoof dan maar drie stoelen bij elkaar en overnachtte in de kelder van de feestzaal.

Taart geleverd met een tractor

Voor het tweede koppel trouwlustigen de dag nadien, moest Tiree opnieuw hulp inschakelen. De bruid zocht iemand voor haar make-up, haar kapsel en wilde uit voorzorg een reserve-trouwtaart. Door de storm dreigden er immers heel wat lastminute-afzeggingen.

Tiree lanceerde een oproep op Facebook en slaagde in haar opzet. Deze keer raakten zij (en de chocoladetaart) op hun bestemming met de tractor (van een vriend).

Tiree overtuigde het koppel om rubberlaarzen aan te trekken en te poseren in het water. "Het had geen nut om het water te verbergen. We moesten er het beste van maken", besluit Tiree. "Ik doe zo'n 80 huwelijken per jaar maar dit is zeker een van de meest memorabele weekends." Intussen wordt de fotografe op sociale media overstelpt met complimentjes voor de passie die ze voor dag legt en haar doorzettingsvermogen.

lees ook