Wilders zoekt mensen met "afkeer van islam", Vlaamse student "solliciteert"

"Mensen met een afkeer van de islam" mogen zich kandidaat stellen voor de PVV, de Nederlandse politieke partij van Geert Wilders. Wilders deed die oproep op Twitter. De Vlaamse student Mohamed Ouaamari stuurde daarop zijn ironische kandidatuur.

Het is een opmerkelijke oproep aan mensen die lid zouden willen worden van het Nederlandse parlement en een wel heel specifiek profiel hebben. "De PVV zoekt mensen met lef, liefde voor Nederland en een afkeer van de islam", plaatste Wilders gisteren op Twitter. Mensen die interesse hadden, konden hun motivatie en cv opsturen.

Wilders staat nooit afkerig van gewaagde uitspraken en ook met deze tweet lijkt hij de grenzen van de wet op te zoeken. Op Twitter suggereren sommigen dan ook om aangifte te doen. Toch weerhoudt dat de Vlaamse student Mohamed Ouaamari er niet van om er met een kwinkslag op te reageren.

De oproep van Wilders viel bij Ouaamari namelijk niet in dovemansoren. De Vlaamse student uit Antwerpen kwam in oktober nog in de media omdat hij werd aangehouden nadat hij een schijnbaar dreigende tweet de wereld had ingestuurd.

Hij stuurde een motivatiebrief naar de PVV. "Ik hou van Nederland, Ik heb mij nooit Vlaams gevoeld", klinkt het daarin. "Ik heb lef, durf en ben ambitieus." En vooral: "Aan mijn islamhaat moet er nog wel wat gewerkt worden. Ik doe dagelijks mijn best om hier beter in te worden."

"Ik reken ook op een eerlijke selectie. Hopelijk maak ik evenveel kans als iemand met een meer Hollands klinkende naam", besluit Ouaamari.

Hij deelde zijn ironische motivatiebrief, ook al op Twitter. Het is niet duidelijk of Mohamed Ouaamari al antwoord heeft gekregen van Geert Wilders.