"Black" in 2016 in de Nederlandse bioscopen

De Belgische speelfilm "Black" zal vanaf 14 januari ook in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Dat zegt distributeur Cinéart. In België heeft de film van de regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah in minder dan drie weken al meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop gelokt.

De langspeelfilm "Black" is gebaseerd op de boeken "Black" en "Back" van Dirk Bracke. Het is een modern Romeo en Julia-verhaal dat zich afspeelt in de Brusselse wijken Matonge en Molenbeek. De film krijgt erkenning in binnen- en buitenland.

"Black" won de Discovery Award in het Canadese Toronto en kaapte de publieksprijs weg tijdens het Film Fest Gent. Hoofdrolspeelster Martha Canga Antonio kreeg de prijs voor beste actrice op het Black Nights Film Festival in Tallinn (Estland). De toonaangevende Amerikaanse website IndieWire noemde de actrice één van de negen acteurs om in het oog te houden.

Eerder kondigde het Franse Paname Distribution aan dat het "Black" in maart in Frankrijk zal uitbrengen.