ABC plant tv-serie gebaseerd op "Dirty dancing"

De Amerikaanse televisiezender ABC is de voorbereiding begonnen van een televisieremake van de film "Dirty dancing" uit 1987. De originele film met Patrick Swayze en Jennifer Grey was een groot kassucces eind de jaren 80.

De Amerikaanse tv-zender ABC heeft het licht op groen gezet voor een televisieremake van de film "Dirty dancing". De vrouwelijke hoofdrol van Baby Houseman zal worden vertolkt door Abigail Breslin, die in 2007 een Oscarnominatie in de wacht sleepte met haar vertolking in "Little miss sunshine".

"Dirty dancing" speelt zich af in 1963 en vertelt het verhaal van een jonge vrouw uit de hogere middenklasse die tijdens een vakantie met haar ouders verliefd wordt op haar dansleraar.

Vier jaar geleden kondigde filmproducent Lionsgate een remake aan van de langspeelfilm, maar dat project werd nooit gerealiseerd. ABC is nu van plan om een drie uur durende televisiefilm op te nemen, die in verschillende delen op antenne zal worden gebracht.

Het is nog niet duidelijk wie de mannelijke hoofdrol zal vertolken in de remake. In de originele film nam Patrick Swayze de hoofdrol voor zijn rekening. De regisseur van de remake wordt de Australische cineast Wayne Blair, bekend van "The Sapphires".

Meest gelezen