Adele-fans met doorverkocht ticket kan toegang tot zaal geweigerd worden

Mensen die een ticket voor Adele hebben gekocht via een van de vele doorverkoopsites kunnen maar beter oppassen. Organisator Gracia Live en het officiële verkoopbureau Tele Ticket Service bekijken namelijk hoe ze de doorverkochte tickets ongeldig kunnen maken.

De drie concerten van Adele, volgend jaar in het Sportpaleis, waren allemaal in minder dan een halfuur uitverkocht. Teleurgestelde fans kunnen echter via verschillende sites nog een kaartje bemachtigen, zo meldde onder meer onze redactie gisteren. Prijzen variëren van 350 euro tot maar liefst 2.999 euro voor een zitje.

De tickets zijn onder meer te koop op Seatwave.be, een niet-officiële site die eigendom is van Ticketmaster. Ticketmaster stond in verschillende Europese landen in voor de officiële verkoop van Adele-tickets, maar niet in ons land. In ons land was het namelijk Tele Ticket Service die de felbegeerde kaartjes mocht aanbieden.

Tele Ticket Service benadrukt dat ze niets te maken heeft met Ticketmaster en veroordeelt ook de huidige praktijken. "De verbondenheid van firma's die zowel actief zijn op de officiële primaire als op de secundaire markt is uiteraard onaanvaardbaar en veroorzaakt een kunstmatige stijging van de prijzen", zo staat te lezen in een persbericht.

De twee bedrijven benadrukken daarnaast dat doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen verboden is in België. Zij bekijken welke maatregelen ze kunnen nemen om de doorverkochte tickets ongeldig te maken. "Geïnteresseerde kopers kan de toegang tot de zaal geweigerd worden. Bovendien bestaat het risico dat de tickets die via dergelijke sites worden aangeboden, vals zijn." Daarnaast riskeren ze ook gerechtelijke vervolging.