Fiscus recupereert 50.000 euro door verkoop spullen op eBay

De fiscus heeft dit jaar voor het eerst in beslag genomen goederen verkocht op de veilingsite eBay en dat heeft zo'n 50.000 euro opgeleverd. De fiscus spreekt van een succes en wil verder op de ingeslagen weg.

Als het gerecht in het kader van een drugszaak of een faillissement goederen in beslag neemt of verbeurd verklaart, dan worden die eigendom van de federale staat en de fiscus krijgt dan de opdracht om deze goederen te gelde te maken. Dat deed hij tot nu via openbare verkopen of zijn winkeltje in Haren, bij Brussel. Maar dit jaar werd voor het eerst ook de veilingsite eBay ingeschakeld.

"Laatst hebben we dure merkhorloges verkocht, en om u een voorbeeld te geven, 3 Rolex-horloges verkocht via eBay, 2 voor 4.800 euro en eentje voor 12.600 euro", zegt Francis Adyns van de FOD Financiën.

En op die manier werd ook voor het eerst een auto verkocht, voor 13.000 euro. Een experiment dat voor herhaling vatbaar is, luidt het, want een openbare verkoop organiseren kost heel wat meer werk dan een aanbod doen op eBay.