Jan Kooijman helpt volgend jaar vrouwen die gestalkt worden op Vijf

Nederlander Jan Kooijman - bekend als jurylid uit "So you think you can dance" - zal de komende maanden opnieuw heel wat in Vlaanderen vertoeven. Komend voorjaar presenteert hij namelijk een nieuw programma op Vijf.

In "Opgejaagd" - zoals het programma zal heten - helpt Kooijman vrouwen wiens privacy wordt geschonden door stalking of cyberstalking.

"Eén ding is duidelijk: vrouwen overdrijven niet als het op seksisme en intimidatie op straat aankomt", zegt hij. "Soms gaat de intimidatie nog verder, dringt het de slaapkamer binnen en ontaardt het in stalking. Of wordt er privémateriaal van je publiekelijk tentoon gespreid."

Samen met een team van deskundigen wil de presentator komend voorjaar die vrouwen helpen. 

Meest gelezen