Korte documentaire "Flor de mil colores" op Sundance Film Festival

De korte documentaire "Flor de mil colores" van Karen Vazquez Guadarrama is de derde Vlaamse film die geselecteerd is voor het Sundance Film Festival in Utah in de VS. Het Sundance Film Festival is het belangrijkste festival voor de onafhankelijke film in de VS. Eerder raakte al bekend dat "Belgica" van Felix van Groeningen en "The land of the enlightened" van Pieter-Jan De Pue geselecteerd zijn voor het event.

De korte documentaire "Flor de mil colores" beleeft eind januari zijn internationale première op het Sundance Film Festival in de Verenigde Staten. De masterfilm van Karen Vazquez Guadarrama is de derde Vlaamse productie op het programma van het prestigieuze filmfestival.

"Flor de mil colores" toont een intimistisch portret van Emiliana, een alleenstaande moeder die probeert te overleven in een Boliviaans mijnkamp op bijna 5.000 meter boven de zeespiegel. Het leven is er bikkelhard en Emiliana, die verslaafd is aan alcohol, moet dagelijks vechten om aan eten te geraken.

De afstudeerdfilm van Karen Vazquez Guadarrama aan het KASK in Gent werd eerder al bekroond op Film Fest Gent en het Internationaal Kortfilmfestival van Leuven.