Maasmechelen voert "tankpistolentaks" in

Uitbaters van tankstations in de gemeente Maasmechelen moeten straks per tankpistool een jaarlijkse vergoeding betalen. Voor gewone tankpistolen bedraagt die vergoeding 100 euro, voor tankinstallaties voor vrachtwagens bedraagt die 2.500 euro.
BELGA/WAEM

De tankpistolenbelasting voor vrachtwagens is veel hoger omdat vrachtwagens veel meer overlast veroorzaken. Ze berokkenen daarnaast ook schade aan de gemeentelijke wegen. 

De opbrengst van de taks zal worden gebruikt om de verkeersveiligheid te verhogen. Volgens de burgemeester van Maasmechelen Raf Terwingen (CD&V) zullen de uitbaters van de tankstations de taks niet doorrekenen naar de klant.

"Ik ben ervan overtuigd dat de maatregel niet zal leiden tot een verhoogde brandstofprijs. Daarnaast denk ik ook dat het een goede budgettaire maatregel is om 60.000 euro in de gemeentelijke kas te krijgen. We halen die dus niet bij de Maasmechelaar, maar wel bij de grote spelers op de tankstationmarkt. Die mensen hebben volgens mij echt wel niet te klagen, denk maar aan de situatie met Nederland."

Veel Nederlanders komen namelijk naar Maasmechelen omdat tanken in ons land veel goedkoper is.