Macedonië bouwt tweede afsluiting aan grens met Griekenland

Macedonië is begonnen met de constructie van een tweede afsluiting aan zijn grens met Griekenland om de toestroom van migranten uit het Midden-Oosten op hun weg naar Europa beter te kunnen controleren. Een eerste hek werd geplaatst in het zuidoosten van het land aan de grensplaats Gevgelija.

"De tweede afsluiting komt er in het zuidwesten van het land aan de grensovergang Medzitlija", zei een Macedonische militaire bron die anoniem wilde blijven. "Dat deel van de grens is gemakkelijk over te steken en we willen illegale binnenkomsten vermijden", zei de bron zonder bijzonderheden over lengte of hoogte te vermelden.

De beslissing voor het oprichten van een tweede hek is genomen door de Macedonische crisiscel die belast is met het dossier en heeft als doel de binnenkomst van economische vluchtelingen in de voormalige Joegoslavische republiek ten noorden van Griekenland te verhinderen.