Mede-oprichter Patrick Van Waeyenberge verlaat Newsmonkey

Patrick Van Waeyenberge, een van de drie oprichters van Newsmonkey, verlaat de site. Hij start met een eigen bedrijf dat anderen helpt met hun contentstrategie, zo meldt pub.be.
Nicolas Maeterlinck
Wouter Verschelden, Mick Van Loon en Patrick Van Waeyenberge

Samen met Wouter Verschelden en Mick Van Loon richtte Van Waeyenberge in 2013 Newsmonkey op. Verschelden blijft uitgever, naar een vervanger voor Van Waeyenberge - die de functie van managing director op zich nam - wordt nog gezocht. Reden van zijn vertrek zijn meningsverschillen over de nieuwe stappen die Newsmonkey moet nemen nu het "met 1,8 miljoen unieke bezoekers op maandbasis een volwaardige speler in het digitale landschap" is geworden.

Nu start hij met een eigen bedrijf: Surfer Rose, dat bedrijven zal helpen om na te denken over hun contentstrategie en hoe ze die het best via sociale media kunnen verspreiden. "Daar hebben we de voorbije twee jaar met Newsmonkey veel onderzoek naar gedaan en een unieke expertise opgebouwd", klinkt het. Het nieuwe bedrijf heeft al een opdrachtgever, maar Van Waeyenberge zegt diens naam niet te kunnen noemen.

Van Waeyenberge was, voor hij bij Newsmonkey terechtkwam, directeur digitale media bij De Persgroep.

Meest gelezen