Michael Caine krijgt ereprijs op European Film Awards

De Britse acteur Michael Caine krijgt op 12 december een speciale ereprijs op het gala van de 28e European Film Awards. De 82-jarige acteur speelde mee in meer dan honderd films en kon twee van zijn zeven Oscarnominaties verzilveren. Hij is bekend van films als "Alfie", "Sleuth", "The Italian job" en "The quiet American".
Michael Caine uiterst links bij de voorstelling van "Youth"

Michael Caine wordt op 12 december gelauwerd met een ereprijs op het gala van de European Film Awards. De 82-jarige Caine kan ook de prijs voor beste acteur in de wacht slepen voor zijn vertolking in "Youth" van Paolo Sorrentino.

"Het werd hoog tijd voor een speciaal eerbetoon aan Michael Caine. De erkenning is een eerbetoon aan een uitmuntende filmpersoonlijkheid. De voorbije dertig jaar is de speciale ereprijs van de European Film Awards nog maar twee keer uitgereikt, namelijk aan het stichtend lid Manoel de Oliveira en aan Michael Piccoli", meldt Wim Wenders.

Michael Caine is bekend van films als "The ipcress file" (1965), "Alfie" (1966), "The Italian job' (1969), "Sleuth" (1972), "Hannah and her sisters" (1986), "Little voice" (1998), "The cider house rules" (1999) en "The quiet American" (2002). Hij acteerde in meer dan honderd langspeelfilms, zowel in Hollywood als in Europa.

De European Film Awards, de Europese tegenhangers van de Amerikaanse Oscars, worden op 12 december voor de 28e keer uitgereikt in Berlijn.