Nieuw museum voor kunst en design in Brussel gaat vrijdag open

Op de Heizel in Brussel gaat komende vrijdag het splinternieuwe museum voor kunst en design ADAM (Atomium Art & Design Museum) voor het grote publiek open. Er is zowel plaats voor een vaste als een tijdelijke tentoonstelling.

De permanente collectie beslaat 1.500 m2 en werd eind 2014 aangekocht van de privéverzamelaar Philippe Decelle. Die startte zijn verzameling in de jaren 80 en vergaarde 2.000 artefacten, variërend van de klassieke kunstobjecten tot (meestal plastic) items uit het postmodernisme en de pop-art.

Daarnaast wordt ook zo'n 1.000 m2 voorbehouden voor tijdelijke exposities. Zo loopt van 10 maart tot 4 september de tentoonstelling "Eames & Hollywood" met onuitgegeven foto's van de designers Ray en Charles Eames, gemaakt door de filmregisseur Billy Wilder.