Trots poseren met geweren, of zijn het dildo's?

De Amerikaanse politici die dingen naar de nominatie van de Republikeinse partij, hebben een opvallend iets gemeen: ze houden zo goed als allemaal van wapens en ze doen niets liever dan ermee te poseren. In de nasleep van het drama in San Bernardino worden die geweren getransformeerd in... dildo's.

Matt Haughey, journalist en oprichter van website MetaFilter, vond het hoog tijd om die haatfoto's te veranderen in onschuldige foto's waarin niet langer geweren maar dildo's centraal staan.

Afgelopen zaterdag startte hij op Tumblr zijn project genaamd GOP Dildo en in een mum van tijd werd hij overspoeld door inzendingen van zijn al even creatieve landgenoten. "Het is mijn ambitie om dit project vol te houden tot aan de presidentsverkiezingen van november", zegt Haughey in de Amerikaanse pers.

Omdat de actie zo een groot succes is, worden ook foto's van oud-presidenten en gewezen Republikeinse presidentskandidaten toegelaten.

Onderaan een overzicht van enkele van de beste inzendingen.

lees ook