"Blokken for life" en wafeltjes van Jeroen Meus voor Music For Life

Eén zet net als Canvas mee zijn schouders onder De Warmste Week van Music For Life. Zo gaat de opbrengst van "Blokken for life" en "De quiz van het jaar" naar de actie van Studio Brussel en leert Jeroen Meus de Vlaming wafeltjes bakken die kunnen worden verkocht.

"Blokken for life"

Volgende week ziet "Blokken" er heel wat anders uit. Ben Crabbé ontvangt in zijn studio elke dag twee bekende Vlamingen die het tegen elkaar zullen opnemen voor het goede doel. Onder meer Nathalie Meskens, Gert Verhulst, Linde Merckpoel, Gwendolyn Rutten, Herman Brusselmans en Hanne Decoutere passeren de revue.

De volledige opbrengst gaat naar VVA, de Vlaamse Vereniging Autisme. Deze vereniging behartigt als ouder- en familievereniging de belangen van mensen met autisme en hun onmiddellijke omgeving.

"De quiz van het jaar"

Op zondag 20 december start Thomas Vanderveken dan weer aan het tweede seizoen van "De quiz van het jaar". Dertien aflevering lang nodigt hij vier Vlamingen uit die het jaar mee bepaalden. Er valt ook geld te verdienen en dat gaat naar het zelf gekozen goede doel van de deelnemers. 

"Iedereen beroemd"

Bij de start van De Warmste Week spring "Iedereen beroemd" mee op de kar. Zo s er De Warmste Winkelkarquiz en neemt Linde Merckpoel een kijkje bij verschillende initiatieven die voor Music For Life op poten worden gezet.

Op zondag 20 december komt er een special die helemaal in het teken staat van de actie.

Marmerwafeltjes for Life

Jeroen Meus leert morgen Vlaanderen dan weer wafeltjes bakken in zijn "Dagelijkse kost". Het gaat om marmerwafels die goed bewaard kunnen worden en dus ideaal zijn om te verkopen voor het goede doel. 

Voor iedereen die zijn foto van zijn zelfgebakken wafeltjes deelt met de hashtags #dewarmsteweek en #wafelenbak, schenkt Jeroen Meus 0,50 euro aan Poverello.

Het recept

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe ze bij de bloem en meng met de keukenmachine.
  • Doe er de in stukjes gesneden boter en de eieren bij. Voeg een snuifje zout toe aan het deeg en meng alles goed met de keukenmachine.
  • Verdeel het deeg in twee porties. Meng één deel met cacaopoeder.
  • Verwarm het wafelijzer.
  • Neem twee lepels. Schep een lepel wit deeg en een lepel chocoladedeeg en draai ze in elkaar. Doe het deeg in het wafelijzer en bak wafeltjes.
  • Laat de wafels afkoelen op een taartrooster.

Canvas

Canvas liet eerder al weten dat de zender ook zijn schouders zet onder het initiatief. Zo is er "Bevergem for life" in Het Depot en maken Joris Hessels en Dominique Van Malder van "Radio Gaga" nog eens radio in Villa Voortman in Gent.