"Safety First" neemt met eerste film Kinepolis Antwerpen over

Dirk, Ingrid, Luc en Smos van "Safety First" hebben vanavond Kinepolis Antwerpen zo goed als volledig overgenomen. De film beleefde er zijn première in maar liefst 19 van de 24 zalen. En dat is nooit gezien.
Jonas Roosens

Na twee - succesvolle - reeksen van de VTM-serie was het voor de makers van "Safety First" tijd voor het grotere werk. In hun eerste film krijgt de bewakingsfirma van Dirk Porrez een bewakingsopdracht op festival Tomorrowland.

Naast de gebruikelijke humor is er in de film ook tijd voor een meer diepgravend verhaal. Vrij snel wordt namelijk duidelijk dat er iets moois bloeit tussen Porrez (een rol van Bruno Vanden Broecke) en zijn oude studievriend Andy (een rol van Tom Van Dyck). Homoseksualiteit en homofobie komen dan ook duidelijk terug in de film.

"We zijn vertrokken vanuit een verhaallijn die we niet zomaar in een halfuur wilden vertellen", zegt regisseur Tim Van Aelst aan VRT Nieuws. "Voor ons was het eigenlijk altijd al duidelijk dat Dirk Porrez in de kast zit." Of hij die kast verlaat, blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim.

Ruth Beeckmans - die de rol van Ingrid vertolkt - heeft maar een beperkte rol in de film. Dat heeft alles te maken met de hersenvliesontsteking die ze opliep tijdens de opnames. "Dat is natuurlijk niet fijn, maar anders was het niet mogelijk om de film af te krijgen", zegt ze.

Première

De première vond plaats in Kinepolis Antwerpen, waar de film in 19 van de 24 zalen tegelijkertijd wordt vertoond. "We hebben in de afgelopen jaren al veel meegemaakt, maar dit is toch uitzonderlijk. Nooit eerder gooiden we onze programmatie op zo'n drastische manier om voor de première van een film", klinkt het.

Op de rode loper werd ook de voltallige cast van de reeks opgewacht. Zij kwamen "Safety First"-gewijs aan in hun typische jeep, die vrij hard inrijdt op de auto ervoor. Geënsceneerd of niet, de schade aan de eerste auto ziet er toch vrij echt uit.