Kustburgemeesters beducht voor "Calais-jungle" bij ons

De burgemeesters van de kustgemeenten zijn op hun hoede voor eventuele spontane asielkampen aan onze kust, zoals de "jungle" in Calais. De laatste tijd duiken er alsmaar meer mensen zonder papieren op aan onze kust, omdat ze Calais niet meer binnen geraken.
Mark Vandenbussche, de burgemeester van Koksijde

"Met de aanslagen in Parijs zijn er extra controles aan de grenzen. Vluchtelingen raken niet tot in Calais en zoeken dan via andere wegen hun weg", stelt Mark Vandenbussche vast. Hij is de burgemeester van Koksijde en voorzitter van de vergadering van kustburgemeesters.

De politie doet nu al extra controles om te kijken of er geen kampen in duinen opduiken. Volgende week zit de provinciegouverneur van West-Vlaanderen samen met de korpschefs om de problematiek te bespreken.

"Maar ook de burgemeesters volgen het zeer goed op want we weten dat veel vluchtelingen per se naar Engeland willen", zegt Vandenbussche. "We bekijken dit met argusogen. In januari staat het hoog op de agenda van de kustburgemeesters."