Negen gewonden bij aanslag hindoetempel Bangladesh

Bij een aanval tegen een hindoetempel in het Zuid-Aziatische land Bangladesh zijn er negen mensen gewond geraakt. Het aantal aanslagen van moslimextremisten tegen minderheden zoals hindoes en christenen, maar ook tegen buitenlanders neemt de laatste tijd fors toe.

Volgens de politie lieten drie aanvallers bommen ontploffen en schoten ze in het rond nabij een hindoetempel in Dinajpur, 415 kilometer ten noorden van de hoofdstad Dhaka. Negen mensen raakten daarbij gewond.

Vorige zaterdag waren er al zes gewonden gevallen bij een aanslag tegen een feest van hindoes in het land. De laatste tijd is het aantal aanslagen van moslimextremisten tegen leden van de minderheden zoals hindoes en christenen in Bangladesh fors toegenomen.

Bangladesh is een overwegend islamitisch land, maar is een seculiere staat en heeft een lange traditie van tolerantie. De terreurgroep IS eist nu de aanvallen op om het land te destabiliseren. De regering wijst een lokale terreurgroep, de Jamaat ul-Mujahedeen Bangladesh (JMB) met de vinger. Die groep zou volgens de overheid banden hebben met de conservatieve oppositie.

Eerder dit jaar werden ook twee Italiaanse missionarissen en een Japanse burger vermoord.