Nieuwe K3 krijgt (nu al) Loftrompet voor beste groep

De nieuwe K3 heeft al een eerste prijs op zak. Klaasje, Hanne en Marthe ontvingen samen met de oude K3-leden een Loftrompet voor beste groep op het gala van het Vlaamse Lied in het Plopsa Theater in De Panne.

Voor de tweede keer reikt de organisatie Vlaamse Podiumartiesten (Vlapo), onder voorzitterschap van Jo Declercq, de Loftrompetten uit. Daarmee belicht de organisatie Vlaamse artiesten en ijveren ze ervoor om die ook bij het brede publiek kenbaar te maken.

Vlapo reikte vanavond zeven Loftrompetten uit. Opvallend was dat de nieuwe meisjes van K3 amper een maand na hun aanstelling meteen de eerste prijs binnenhalen voor beste groep, in combinatie met de oude K3. De K3 Show met de nieuwe zangeressen Klaasje, Hanne en Marthe en de oorspronkelijke groepsleden Josje, Karen en Kristel, wist de jury meteen te overtuigen.

Lindsay en Stan Van Samang gingen naar huis met de Loftrompet voor beste zangeres en beste zanger. De Romeo's krijgen de Auteurprijs voor origineel nummer. David Vandyck werd bekroond voor zijn videoclip van het liedje "Als de muren konden praten" en Lissa Lewis mag zich beste doorbraak noemen.

Vlapo had ook nog een carrièreprijs veil voor de inmiddels 63-jarige Willy Sommers. De Brusselaar staat al ruim 40 jaar op de planken en scoorde heel wat hits, zoals "Zeven anjers, zeven rozen" en "Als een leeuw in een kooi".