Nieuwe verdachte Roemeense "VUB-bende" aangehouden

Het Brusselse gerecht heeft een vijfde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de bende Roemenen die mensen ontvoerde aan de Brusselse universiteit VUB om ze daarna te beroven. De raadkamer heeft ook de aanhouding verlengd van de eerdere verdachten.

In oktober raakte bekend dat een bende minstens drie slachtoffers had meegelokt in hun wagen, waarna ze gedwongen werden hun gsm, portefeuille, bankkaarten en bankcodes af te geven in de buurt van de VUB.

De politie verhoogde de waakzaamheid in de buurt en kon midden oktober een verdachte wagen intercepteren. Toen ze de wagen controleren, bleek dat twee inzittenden een 70-jarige man in bedwang hielden op de vloer van het voertuig. De man bleek eerder op de avond ontvoerd te zijn in Gent. Zijn bankkaart, gsm en portefeuille werden gestolen en hij werd meermaals geslagen.

In totaal werden vier jonge Roemenen opgepakt en aangehouden voor vrijheidsberoving, diefstal met geweld in bende met voertuig, afpersing en informaticafraude.

Vorige maand werd een nieuwe vijfde verdachte opgepakt, maar het nieuws raakte nu pas bekend. Het gaat om een jongeman van 19 jaar oud. Hij verscheen gisteren met zijn vier kompanen voor de raadkamer, die de aanhouding van alle verdachten verlengde met een maand.