Oorlogswapen gevonden in sociaal woonblok Molenbeek

In Molenbeek zijn een oorlogswapen en een voorraad munitie gevonden in de kelder van een gebouw. Het onderzoek loopt volop. Het is nog niet duidelijk van wie het wapen is en of er een link is met terrorisme.
Archieffoto

Het zware wapen en de verschillende soorten munitie lagen in een sociaal gebouw dat eigendom is van de gemeente. Een gemeenteambtenaar deed de ontdekking.

"We kunnen nog niet veel zeggen.Hhet onderzoek loopt nog volop naar van wie het wapen is en in welke omstandigheden het daar geplaatst is", meldt het parket van Brussel.

Molenbeek werd al vaker vernoemd in terreurdossiers, maar het is nog te vroeg om hier een link te leggen met terreur. "Het is natuurlijk zeer verontrustend dat een oorlogswapen zich in de kelders van een gebouw bevindt, maar het is gevonden en wij doen er alles aan om daar meer informatie over te bekomen", aldus het parket.