Springsteen kondigt nieuw soloalbum aan

Bruce Springsteen heeft in een interview met radiozender SiriusXM vooruitgeblikt op het nieuwe jaar. Springsteen verheugt zich op de komende Noord-Amerikaanse tournee. Samen met de E Street Band gaat hij de 26e verjaardag van zijn album "The river" vieren tijdens de "The river tour". Hij kondigt ook een nieuw soloalbum aan.
AP2014

Bruce Springsteen zit op zijn 66e nog boordevol plannen. Volgend jaar plant de zanger een grote tournee in Noord-Amerika met zijn E Street Band. "Ik mis het spelen met mijn muzikale vrienden en kijk uit naar onze optredens", klinkt het op radiozender SiriusXM.

De zanger van "Born in the USA" en "The river" zingt tijdens zijn komende tournee het integrale album "The river". Springsteen heeft net een speciale jubileumeditie van het album uitgebracht met heel wat extra's, goed voor vier cd's en drie dvd's.

"We waren niet van plan om een tournee te koppelen aan de release. Daarna dachten we aan een optreden in New York om de release te vieren. Dat mondde uiteindelijk uit in een concerttournee met 24 concerten", aldus Springsteen.

Nieuw album in de maak

Bruce Springsteen werkt intussen aan zijn eerste nieuwe soloalbum in tien jaar tijd. "Het album waar ik nu aan werk is er een zonder de E Street Band. Dat album zal ik wellicht zonder de groep promoten tijdens een nieuwe tournee", klinkt het.

Het vorige soloablum van Bruce Springsteen lag in 2005 in de rekken en was getiteld "Devils & dust". Het was zijn derde akoestische soloablum na "Nebraska" en "The ghost of Tom Joad".