TreinTramBus: "Spoorstaking compleet buiten proportie"

Reizigersorganisatie TreinTramBus reageert woest op de aangekondigde treinstakingen in januari. "Dit is compleet buiten proportie", zegt Jan Vanseveren, woordvoerder van TreinTramBus.

"Vijf dagen in een maand staken is het ergste wat we de voorbije decennia op dit vlak gezien hebben", zegt woordvoerder Jan Vanseveren van TreinTramBus.

"We zijn bovendien verbaasd dat deze aankondiging komt op het ogenblik dat de onderhandelingen nog maar pas gestart zijn. De stakingsdagen vallen bovendien alle vijf in de examenperiode van de universiteitsstudenten, die bijgevolg moeite zullen hebben om op de examens te geraken."

TreinTramBus roept de spoorbonden alsnog op tot redelijkheid. "De staking treft immers de reizigers die op geen enkele manier verantwoordelijk zijn voor de problematiek die de stakers onder de aandacht willen brengen", zegt Vanseveren.