Uncle Sam bezorgt Donald Trump bad hair day

De Amerikaanse Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump zal zich zijn fotosessie met Uncle Sam nog lang heugen. Trump gaf een interview aan het magazine Time en deed dat in het gezelschap van een arend, Uncle Sam genaamd. Maar de fotosessie liep niet van een leien dakje. Trump zijn haar raakte in de war door de opvliegende vleugels van Uncle Sam en de politicus waagde zich aan zijn bureau aan een sprongetje om het beest te ontwijken.

Het interview dateert al van een tijdje geleden, want het was voor de editie van Time in augustus. Maar bewegende beelden -want alles werd ook gefilmd- werden gisteren losgelaten op het net. Trump greep immers naast de titel van Persoon van het Jaar bij Time. Die was weggelegd voor de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Trump eindigde op een derde plaats, na de leider van IS Abu Bakt al-Bagghdadi.

"Hoe ligt mijn haar?"

Trump werd overtuigd om te poseren met de witkopzeearend, een nationaal symbool in de VS. Toch bleek een fotosessie met de 27-jarige Uncle Sam niet evident. Trump mocht het aan den lijven ondervinden.

Eerst poseert Trump in zijn kantoor fier met de arend op zijn arm. Maar het zint Uncle Sam niet. Het dier blijft niet stilzitten en probeert een paar keer zijn vleugels te spreiden. Trumps minutieus gestylede haar raakt in de war. "Hoe ligt mijn haar", panikeert de presidentskandidaat onmiddellijk.

Maar gelukkig is er een medewerker die het weerspannige haarpiekje netjes plat strijkt. De rust keert terug en Trump bevestigt met een goedkeurende dikke duim.

In totaal nam fotograaf Martin Schoeller 28 foto's. Ook de foto's aan Trumps bureau waren vrij spannend. Wanneer Trump naar zijn vaste telefoon grijpt, scheert hij rakelings langs de arend. Uncle Sam voelt zich bedreigd en valt hem bliksemsnel aan. Trump maakt zelfs een sprongetje om hem te ontwijken.

Eind goed, al goed. Denkt de arend. "Dit beest is echt gevaarlijk, maar wel prachtig", concludeert Trump droogweg.

De volledige video:

lees ook