Youp van 't Hek wordt onwel tijdens voorstelling

De Nederlandse cabaretier Youp van 't Hek is tijdens een show vanavond in Nederland onwel geworden. Dat melden Nederlandse media. De voorstelling werd na tien minuten beëindigd.
All Access / Reporters

Youp van 't Hek zou vanavond optreden met zijn show "Licht" in theater De Willem in Papendrecht. Na tien minuten wordt de voorstelling echter al beëindigd en wordt het publiek naar de foyer begeleid, nadat de cabaretier onwel was geworden.

"Iedereen baalde ervan, hij ook"; zegt theaterdirecteur Erik Groeneweg aan de Nederlandse krant AD. "De sfeer was goed en iedereen had het naar zijn zin, maar hij was echt te beroerd om te spelen."

Wat er precies aan de hand was, is niet duidelijk. Volgens twee aanwezige artsen was zijn toestand alvast niet ernstig. Hij kon het theater al lopend verlaten. De voorstelling wordt op een later moment ingehaald.

Eind oktober kreeg de cabaretier te horen van de dokter dat hij twee weken rust moest nemen. Een jaar geleden werd al een oudejaarsconferentie van hem afgelast omdat hij zich niet goed voelde.