9,3 miljoen voor stadsvernieuwingsprojecten in Antwerpen, Kortrijk en Genk

Vlaams minister voor Stedenbeleid Liesbeth Homans (N-VA) kent 9,3 miljoen euro toe aan drie stadsvernieuwingsprojecten in Antwerpen, Kortrijk en Genk. Een onafhankelijke jury koos uit alle ingediende dossiers drie projecten die Vlaamse steun krijgen.

Een onafhankelijke jury heeft uit alle ingediende projecten een selectie van drie projecten gemaakt. Het gaat om het project Vergeten Straat - Centers Borgerhout (Antwerpen). Dat project krijgt 3,5 miljoen euro. Het project La Biomista in Genk, op de voormalige mijnsite Zwartberg, krijgt een subsidie van 3,08 miljoen euro. Het project Campus Kortrijk Weide tot slot kan rekenen op 2,75 miljoen euro Vlaamse steun.

"Het gaat telkens om projecten die een ingrijpende vernieuwing van een stadsdeel betekenen. Zo wordt de stedelijke leefbaarheid verhoogd door in te zetten op duurzame ruimtelijke, maatschappelijke en economische ontwikkeling", aldus minister Homans.