"Iedereen zou zich mooi moeten voelen"

Het was alleszins een opmerkelijk jaar voor Madeline Stuart uit Brisbane, Australië. Het 18-jarige meisje met het downsyndroom werd een van de opvallendste gezichten tijdens de New York Fashion Week en lifestylewebsites wereldwijd spraken zonder schroom over: "Er wordt hier geschiedenis geschreven." Nieuwswebsite Today zocht haar opnieuw op.

"Het was een geweldig jaar. We hebben veel nieuwe vrienden gemaakt en we zijn zoveel te weten gekomen over de mode-industrie. Maar nog het belangrijkste, we hebben zoveel liefde gekregen via sociale media."

"De grootste uitdaging was de vele uren die je moet kloppen, samen met het grote aantal mensen dat aan zulke modeshows meewerkt. Maar ik ben er sterker door geworden. Ik wilde professioneel zijn en mijn job als fotomodel erg serieus nemen."

“Ik word dagelijks gecontacteerd door mensen die me bedanken omdat ik hen vertrouwen heb gegeven en een stimulans voor hen was. Alles is mogelijk. Dat is belangrijk, want iedereen zou zich mooi moeten voelen en weten dat ze het waard zijn."

"Wat 2016 brengt? Er zijn al boekingen voor modeweken in New York, Milaan en Tokio. Ook zijn er uitnodigingen voor benefietevenementen in Oeganda, Canada en Alaska. Het gaat een opzienbarend jaar worden. Ik werk ook aan een eigen kledinglijn en zal zelf een eerste modeshow organiseren. Voor het goede doel natuurlijk."

lees ook