"Ik vind het schandelijk"

Het was niet meer en niet minder dan een koude douche, toen de 4 jongens van de Nederlandse boyband Mainstreet gisteren in het radioprogramma van 3FM-dj Giel Beelen het zwijgen opgelegd werd. Beelen vond dat er vals gezongen werd en concludeerde: "Ik heb nog nooit zo onderbroken, maar dit is ook voor jullie eigen bestwil." Maar daar is niet iedereen van overtuigd. Gerard Joling, die onlangs nog het programma “K3 zoekt K3” presenteerde, nam zelfs het woord "schandelijk" in de mond.

Sinds 2011 werkt Mainstreet aan een carrière in Nederland en wist enkele kleine hits te scoren. Hun debuutalbum "Breaking the rules" bereikte dan weer de hoogste positie in de Nederlandse Album Top 100 en ook de opvolger "Runaway" was goed voor een top 3-notering. Bovendien trad de groep in 2014 op in het voorprogramma van Justin Bieber. Toch ging het fout gisteren, al kon de aanpak van Beelen niet op de steun van Joling rekenen.

Joling gisterenavond in het tv-programma RTL Late Night: "Ik vind dat het niet kan. Het zou hetzelfde zijn als hier straks iemand zingt en het gaat even fout. Wat ons allemaal gebeurt. Je bent toch trots op je gasten? Goh, en dan gaat het bij een liedje een beetje mis."

"Ik vind het schandelijk. Giel heeft waarschijnlijk weer promotie nodig voor een nieuw programma. En hij is misschien jaloers op jullie, want jullie zijn vier knappe jongens en Giel is toch een beetje lelijk natuurlijk, dus ja."

Hier beneden kunt u Mainstreet -3 leden zijn 17, eentje 16- zien met hun grootste hit tot hiertoe, “Mind is blown”, uit 2013:

lees ook