"La vie d'Adèle" voorlopig van het scherm in Frankrijk

De Franse film "La vie d'Adèle" is voorlopig gebannen uit de Franse bioscopen. De katholieke organisatie stapte naar de rechter om de vertoning van de film te verbieden omdat de minimumleeftijd voor kijkers 12 jaar is. De regisseur van de film neemt geen aanstoot aan de beslissing. "Mijn film is niet gemaakt voor 12-jarigen", aldus Abdellatif Kechiche.
TIZIANA FABI

De film, toegankelijk voor kinderen vanaf 12 jaar, bevat verschillende expliciete seksscènes en vertelt het verhaal van twee tienermeisjes die verliefd worden op elkaar.

Een rechter heeft nu beslist dat de exploitatierechten voor de film voorlopig ingetrokken worden. Het Franse ministerie van Cultuur heeft nu twee maanden de tijd om de film opnieuw vrij te geven, maar de minimumleeftijd moet dan wel opgetrokken worden tot 16 jaar. De Franse katholieke vereniging Promouvoir haalt dus een kleine slag thuis.

Regisseur Abdellatif Kechiche is niet verbaasd over de "eerder gezonde" beslissing. Hij zegt nooit gedacht te hebben dat zijn film geschikt zou bevonden worden voor 12-jarigen. Het verhogen van de leeftijdsgrens is voor hem dan ook geen probleem. Ook in België is de film verboden onder de 12 jaar.