Eigenaar verkommerende Boeings terecht

De eigenaar van de verlaten vliegtuigen op de luchthaven van Kuala Lumpur is terecht. Al ruim een jaar staan de drie Boeings er te verkommeren, zonder dat de luchthavendirectie weet van wie ze zijn. De Maleisische luchtvaartmaatschappij Swift Air Cargo heeft zich nu gemeld en zegt dat de luchthaven wél op de hoogte was, maar al maanden moeilijk doet met de administratie.

Het was een opmerkelijke oproep deze week: in twee grote kranten had de luchthaven foto's van de toestellen geplaatst met de waarschuwing dat als de Boeings binnen de 14 dagen niet zouden worden opgehaald, ze zouden worden verkocht.

Nonsens dat ze de eigenaar niet kunnen traceren, zegt de nieuwe Maleisische luchtvaartmaatschappij Swift Air Cargo nu. "Wij hebben de toestellen al in juni gekocht en staan sinds dat moment in contact met de luchthaven. We staan perplex met de actie van de luchthaven. Wij zijn onze Boeings helemaal niet vergeten."

Volgens Swift Air doet de luchthaven moeilijk over de administratie rond de toestellen en blijven de Boeings daarom voorlopig op de luchthaven staan. "We waren aan het wachten op een nieuwe afspraak met de directie en dan verkondigen ze aan de wereld dat de eigenaar vermist is", aldus de advocaat van de maatschappij.

De luchthaven stelt nu dat de eigendom van de drie toestellen nog niet volledig kon gecheckt worden en dat de advertentie in de kranten een normale procedure is om kosten terug te vorderen. Swift Air laat weten dat het bereid is om verder te onderhandelen.