Groen licht voor controversieel bouwproject The Edge

U2-gitarist The Edge heeft de goedkeuring gekregen om vijf villa's te bouwen op zijn heuvel in Malibu. The Edge is al tien jaar bezig met de projectontwikkeling, maar stuitte op verzet van verschillende milieuverenigingen. Die vrezen dat het ecologisch evenwicht op de heuvel in Malibu verstoord zal worden.

The Edge is de artiestennaam van de Ier David Evans. Evans kocht tien jaar geleden een grote lap grond in de heuvels in Malibu. Hij wou er vijf villa's bouwen, maar stuitte op veel verzet.

Verschillende milieuverenigingen protesteerden tegen de bouwplannen. Het terrein zou een belangrijk doorgangsgebied zijn voor wilde bergleeuwen en lynxen. Na een jarenlange juridische strijd heeft de Coastal Commission nu het licht op groen gezet voor de bouwplannen van The Edge.

Sven Michiels - Photography