Karen Damen de komende jaren enkel bij Vier en Vijf

Karen Damen zal de komende jaren enkel te zien zijn bij Vier en Vijf. Dat hebben de zenders laten weten op Twitter en Facebook.

Damen heeft een exclusiviteitscontract getekend bij Vier en Vijf, de zenders van De Vijver Media en Liberty Global (Telenet). Hoelang het contract loopt is niet bepaald, maar het gaat om "meerdere jaren". Het voorbije jaar presenteerde ze op Vijf het lifestyleprogramma "Perfect?" en op Vier het debatprogramma "Karen & De Coster", samen met Gilles De Coster.

De (bijna ex-)K3-zangeres zal vanaf februari wekelijks te zien zijn op Vier als een van de kapiteins in het tweede seizoen van het panelprogramma "Het zijn net mensen", dat gepresenteerd wordt door Gert Verhulst. "Daarnaast zijn we nog andere programmavoorstellen aan het bekijken", zegt woordvoerder Kristof Demasure.

Die plannen zijn nog niet concreet. Karen Damen heeft voorlopig ook de handen vol met de K3-afscheidstournee, die loopt nog tot april 2016. Gastoptredens op andere zenders, zoals bijvoorbeeld onlangs in "Het huis" op Eén, blijven mogelijk, laat Demasure nog weten.

Bij Vier en Vijf loven ze de authenticiteit van hun aanwinst. "Zoals Karen zijn er niet veel in Vlaanderen", aldus Demasure. "In "Perfect?" op Vijf liet Karen zich van haar eerlijkste en meest herkenbare kant zien. Een kant die nog meer bevestigde waarom Karen de graafste griet van Vlaanderen is. We zijn maar wat blij dat die heerlijk herkenbare dame ook de komende jaren voor Vijf en Vier kiest", klinkt het op de website van Vijf.