Lingerieketen Hunkemöller in Amerikaanse handen

Lingerieketen Hunkemöller verwisselt van eigenaar. De Amerikaanse investeerder Carlyle Group neemt het Nederlandse bedrijf over van PAI Partners uit Frankrijk. De partijen brachten de deal vandaag naar buiten, zonder financiële details te noemen.

Hunkemöller stond al een aantal maanden in de etalage. Er was veel interesse in de keten. Eerder meldden bronnen nog dat een ander Amerikaans investeringsbedrijf, Sycamore Partners, in vergevorderde onderhandelingen zou zijn voor een overname.

Het Nederlandse merk Hunkemöller bestaat bijna 130 jaar. Wilhelm Anton Caspar Hunkemöller en zijn vrouw Josephina Lexis openden de eerste winkel in 1886. Anno 2015 is het bedrijf een van de grootste lingeriespeciaalzaken in Europa, met in totaal ruim zevenhonderd filialen verspreid over de hele wereld.