Omzeil Facebookblok met belgbook.be

De sociaalnetwerksite Facebook heeft zijn pagina's geblokkeerd voor niet-geregistreerde bezoekers, maar dat omzeilen is niet moeilijk. De 20-jarige student multimedia- & communicatietechnologie Inti De Ceukelaire ontwikkelde een website om als niet-geregistreerde surfer de pagina's te bekijken.

Facebook kondigde begin deze maand aan dat het alle pagina's van de sociaalnetwerksite sluit voor surfers die geen account hebben of niet ingelogd zijn.

In november besliste de Brusselse rechtbank dat Facebook moest stoppen met het volgen van surfgedrag van Belgische internetgebruikers die daarvoor niet hun toestemming hebben gegeven. De website kondigde aan in beroep te gaan, en startte ook overleg met de Privacycommissie om tot een akkoord te komen.

Belgbook.be omzeilt de blokkade

Surfers zonder Facebookaccount die vandaag de Facebookpagina van deredactie.be willen bezoeken, kunnen die niet meer bereiken via een eenvoudige zoekactie. Facebook meldt dat de "Toestemming geweigerd" wordt.

Als de url gekopieerd wordt in het zoekvak van belgbook.be, kan de Facebookpagina wel bezocht worden. Dat geldt ook voor andere pagina's.