Opnieuw post tussen Cuba en VS na meer dan 50 jaar

De Verenigde Staten en Cuba gaan na meer dan vijftig jaar opnieuw een directe postdienst tussen beide landen organiseren. Dat maakten ze bekend, nu de diplomatieke relaties herstellende zijn.

Over de dienstverlening van de post werd in Miami een akkoord bereikt, luidt het. De volgende weken zal een proefproject worden opgestart, waarbij verschillende keren per week postvluchten zullen worden georganiseerd. De bedoeling is om het in de toekomst op permanente basis te organiseren, aldus de Cubaanse ambassade in Washington.

De afgelopen vijf decennia konden er wel nog brieven verstuurd worden tussen beide landen, maar dat gebeurde steeds via een omweg, een derde land.

Het is een nieuwe stap in de normalisering van de relaties tussen Cuba en de VS, na de installatie van het communistische regime meer dan vijftig jaar geleden en het daaropvolgende handelsembargo van de VS. In juli openden beide landen opnieuw hun ambassades.