Parket wil zuurgooier niet voor hof van assisen

Het Brusselse parket wil dat de verdachte van de zuuraanval op een poetsvrouw in een Delhaizewinkel in Antwerpen voor de correctionele rechtbank komt in de plaats van voor het hof van assisen.

Het Brusselse parket wil dat de man die in Antwerpen zwavelzuur in het gezicht van een poetsvrouw gooide, voor de correctionele rechtbank verschijnt en niet voor het hof van assisen. Het parket wil dat de zuurgooier terechtstaat voor foltering en afpersing, en niet voor moordpoging.

Advocaat van het slachtoffer Kris Luyckx is er niet over te spreken. "Dat die man in het verleden nooit veroordeeld werd bij het hof van assisen is voor het Brusselse parket blijkbaar voldoende om verzachtende omstandigheden aan te nemen. Mijn cliënte is bedroefd, want de straffen bij de correctionele rechtbank vallen lager uit."

De raadkamer moet nu beslissen of de man voor assisen komt of voor de correctionele rechtbank.

Delhaize in Antwerpen

In het begin van dit jaar gooide een man bijtend zuur in het gezicht van een poetsvrouw in een Delhaize in Antwerpen. De zuurgooier werd opgepakt bij een routinecontrole van de Franse politie in de buurt van Parijs. De politie wist dat hij zich in de omgeving bevond door de kredietkaarten die hij gebruikte. Het gaat om een Nederlander van 42 jaar oud, die Delhaize voor het zuurincident ook al maanden afperste.