Proces tegen smokkelende pizzabakker gestart in Hasselt

Onder grote persbelangstelling is in de Hasseltse correctionele rechtbank het proces gestart van een pizzabakker uit Heusden-Zolder en 22 anderen. De beklaagden moeten zich verantwoorden voor cocaïnetrafieken vanuit Latijns-Amerika naar Europa.

Het proces startte wel met enige vertraging, omdat sommige beklaagden en raadslieden in de file zaten die ontstaan was door het dodelijke verkeersongeval op de Grote Baan in Helchteren.

De pizzabakker staat met 22 andere beklaagden terecht. Een van hen is een Colombiaanse die de vertegenwoordigster zou zijn van verschillende Colombiaanse drugskartels met wie de hoofdverdachte onderhandelde.

In een appartement in Houthalen-Helchteren zouden de financiën afgehandeld en de coketransporten gepland zijn. De coketrafieken vanuit Zuid-Amerika naar Europa gebeurden blijkbaar via de havens van Rotterdam en het Italiaanse Gioia Tauro.