Reclame voor iedere internetgebruiker die tweet zoekt

Twitter zal reclame plaatsen bij tweets die door iedere internetgebruiker worden opgezocht. De microblog doet dat om de inkomsten op te schroeven.
THE ASSOCIATED PRESS2013

Twitter gaat gesponsorde berichten publiceren zodra een internetgebruiker een tweet bekijkt die in de resultaten staat van een zoekopdracht in Google. Het zal dus niet nodig zijn om op de sociaalnetwerksite te zijn aangemeld om zo een reclameboodschap te zien.

Twitter hoopt zo munt te slaan uit de miljoenen internetgebruikers die dagelijks tweets consulteren, zonder daarbij een Twitter-gebruiker te zijn of zich te hebben aangemeld. Het experiment zal adverteerders toelaten "meer dan 500 miljoen mensen te bereiken die Twitter elke maand bezoeken om zich te informeren over wat er gebeurt".

"Dit betrekt de mensen die op tweets klikken in Google Search", aldus Deepak Rao, een verantwoordelijke voor de inkomsten die gegenereerd worden door de producten bij Twitter.

Meest gelezen