Recordvangst cocaïne in Noord-Frankrijk

De Franse douane heeft minstens 2,4 ton cocaïne in beslag genomen op een cargo die gisteren ter hoogte van de noordelijke kustplaats Boulogne-sur-Mer werd geënterd, zo is uit gerechtelijke en regeringsbron vernomen.

De onder Moldavische vlag varende "Carib Palm" was vertrokken uit Colombia met de Poolse stad Gdansk als bestemming. Het schip werd gisteren om 18.30 uur op volle zee geënterd en naar de haven van Boulogne-sur-Mer gebracht. Een doorzoeking leidde tot de vondst van de drugs.

De Franse minister van Financiën, Michel Sapin, gewaagt van de grootste cocaïnevangst ooit in het Europese deel van Frankrijk.

De straatwaarde van de drugs kan tot zowat vijftig miljoen euro oplopen.

De twaalf Turkse en Oekraïense bemanningsleden staan onder douanebewaking en zullen "weldra" in voorlopige hechtenis vertoeven.