Thomas Cook en Jetairfly vliegen pas vanaf eind maart weer naar Sharm el Sheikh

Touroperators Thomas Cook en Jetairfly verlengen de opschorting van hun vluchten naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh, tot 24 maart 2016. "Het reisadvies voor deze bestemming is nog altijd negatief, daarom hebben we beslist om onze activiteiten daar tijdens het winterseizoen te schrappen", klinkt het. Vluchten naar andere bestemmingen aan de Rode Zee blijven wel mogelijk.
BELGA

Beide touroperators schrapten eind oktober hun vluchten, na de crash van het Russische passagiersvliegtuig in de Sinaï in Egypte. Normaal bleef die maatregel tot midden december van kracht, maar beide bedrijven beslisten vandaag het advies van het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken te volgen. In dat advies worden niet-essentiële reizen van en naar Sharm el Sheikh nog steeds afgeraden.

Klanten die in deze periode een vlucht of vakantie hadden geboekt, werden gecontacteerd om hun bestemming aan te passen of te annuleren.

Moskou bevestigde midden november dat de crash van 31 oktober, waarbij 224 mensen om het leven kwamen, veroorzaakt werd door een bomexplosie aan boord van de Airbus. Enkele dagen na de crash schrapte Rusland al zijn vluchten naar Egypte.

De terreurgroep IS eiste de verantwoordelijkheid voor de crash nog dezelfde dag op.