Tien doden bij taliban-aanval in hart van Kaboel

De taliban hebben met een aanslag met een bomauto en een aanval in de diplomatieke wijk Sherpur van de Afghaanse hoofdstad Kaboel nogmaals de fragiliteit van de overheid aangetoond. Bij de aanval vielen minstens negen doden: de vier aanvallers, vier Afghaanse agenten en twee Spaanse agenten.

In Sherpur zetelen de internationale organisaties en wonen diverse hoge Afghaanse functionarissen. De explosie van de autobom gebeurde nabij de Spaanse ambassade. De taliban hadden het op een guesthouse gemunt, waar vooral buitenlanders verblijven.

"Onze special forces hebben de aanvallers gedood", verklaarde de woordvoerder van de Afghaanse minister van Binnenlandse Zaken, die het had over "een terroristische aanslag".

Drie dagen geleden vielen talibanstrijders de luchthaven van de zuidelijke stad Kandahar aan. In het daaropvolgend gevecht verloren minstens 50 mensen het leven, onder wie elf rebellen.