Wegen van Kathy Pauwels en VTM scheiden

De wegen van Kathy Pauwels en de VTM-Nieuwsdienst scheiden. "In onderling overleg is besloten de samenwerking te beëindigen", luidt het in persbericht. Pauwels zelf spreekt van een emotionele beslissing. "Maar ik ben er zeker van dat ik mijn jarenlange ervaring nog kan aanwenden voor projecten die mij in de toekomst wachten", zegt ze.

Pauwels was sinds de start van VTM in 1989 in dienst. Zij was een van de vaste nieuwsankers en presenteerde sinds 1999 het magazine "Royalty" over het Belgische hof en buitenlandse koningshuizen. Pauwels was ook reportagemaker en een tijdlang eindredacteur van het programma.

In 2013 stopte ze met presenteren op doktersadvies. Ze kampte met een burn-out. Eerder dit jaar keerde ze tijdelijk terug naar "Royalty" als reportagemaker en lanceerde een nieuw royaltytijdschrift, Het Hofjournaal genaamd.

Pauwels bedankt de kijkers en Mike Verdrengh en wijlen Guido Depraetere, de oprichters van VTM, voor het vertrouwen. Kris Hoflack, hoofdredacteur bij VTM Nieuws, bedankt haar voor haar inzet en professionalisme.