4.000 kerstmannen lopen door Antwerpse binnenstad

Vierduizend kerstmannen en -vrouwen hebben vanavond hun slee even ingeruild voor loopschoenen om te kunnen deelnemen aan de Santa Run in Antwerpen. De rood-witte bende doorkruiste de binnenstad, tankte onderweg wat jenever en bouwde daarna nog een feestje in de Parkloods in Park Spoor Noord.

De Santa Run is dit jaar aan zijn negende editie toe. Het vijf kilometer tellende parcours begon voor het eerst in Park Spoor Noord, waar iedereen zich voor de start in zijn kerstpak kon hijsen.

Daarna ging het langs de studentenbuurt, de Meir - waar de deelnemers getrakteerd werden op jenever - de Groenplaats en de Grote Markt.

Vandaar ging het naar de finish voor het Havenhuis aan het Bonapartedok. Daarna werden de sportievelingen terug verwacht in de Parkloods, waar ze beloond werden met een Santa Party. De race verliep vlot en zonder incidenten.