"The song of the sea" wint European Film Award

De animatiefilm "The song of the sea" heeft in Berlijn de European Film Award voor beste animatiefilm in de wacht gesleept. De film van de Ierse filmmaker Tom Moore is een Belgische coproductie.

"The song of the sea" heeft op het gala van de European Film Awards de prijs voor beste animatiefilm in ontvangst genomen. De film vertelt het verhaal van twee kinderen die bij hun vader in een vuurtoren wonen op een klein eilandje. Het meisje Saoirse draagt een groot geheim mee: ze is een selkie, een kruising tussen een mens en een zeehond.

De film van de Ierse filmmaker Tom Moore is een Belgische coproductie. Een groot deel van de animatie was in handen van de Luikse studio Digital Graphics. Onder anderen acteur Brendan Gleeson leent zijn stem aan de prent.

Op dit ogenblik worden in Berlijn de Europese tegenhangers van de Amerikaanse Oscars uitgereikt. De Britse acteur Michael Caine wordt op het gala bekroond voor zijn volledige carrière.