Afscheid van neergestoken huisarts Ingelmunster

In het crematorium De Blauwe Toren in Brugge hebben vanmiddag een kleine duizend mensen afscheid genomen van de huisarts die vorige week werd neergestoken tijdens een huisbezoek in Ingelmunster.

Tijdens een intieme plechtigheid brachten familie, vrienden, collega's, maar ook patiënten een laatste groet. De 64-jarige dokter was op dinsdag 1 december gevraagd voor een huisbezoek bij één van zijn patiënten, een 55-jarige alleenstaande man uit Ingelmunster, toen het noodlot toesloeg.

De patiënt viel de dokter langs achter aan en diende een messteek toe in zijn hals. De huisarts overleed ter plaatse.

Gisteren werd tijdens een reconstructie al duidelijk dat de dader handelde uit wraak op de medische wereld. Hij verklaarde dat zijn huisdokter moest boeten, omdat er volgens hem al te veel van zijn familieleden zijn gestorven door de schuld van artsen in het algemeen.

De man wordt nu psychiatrisch onderzocht om na te gaan of hij toerekeningsvatbaar is en was op het moment van de feiten.