Genève: 2 terreurverdachten hadden Syrisch paspoort

De twee personen die gisteren door de politie in Genève opgepakt werden in het kader van een onderzoek naar terreurdreiging, hadden Syrische paspoorten. Dat heeft de procureur in Genève bekendgemaakt. De twee zijn in voorlopige hechtenis geplaatst, en "hebben aangegeven zeer recent in Zwitserland aangekomen te zijn".
AFP or licensors

Of de mannen ook een visum hadden dat hen toeliet om zich in de Schengenzone te verplaatsen, wilde de magistraat niet zeggen. Het duo werd opgepakt aan boord van een auto die ze naar eigen zeggen onlangs gekocht hadden.

Donderdagavond werd ook een huiszoeking uitgevoerd bij een Zwitser in Genève. Daar ontdekte de politie "een indrukwekkend arsenaal, bestaande uit kalasjnikovs, M16-vuurwapens, een dertigtal oudere geweren en een vlag van het Derde Rijk". Die zaak heeft niets te maken met de twee Syriërs die gisteren opgepakt zijn.

Tot slot meldde de procureur nog dat de twee Syriërs geen banden hadden met de vier mannen die sinds woensdag in Zwitserland gezocht worden. Dat viertal wordt ervan verdacht tot Islamitische Staat te behoren.