Opslagplaats van warenhuisketen Tecno in Herentals deels uitgebrand

In Herentals heeft een zware brand gewoed in de opslagplaats van warenhuisketen Tecno aan de Lierseweg. Het achterste deel van het magazijn werd volledig vernield, zegt de lokale politie van de zone Neteland.

De brand is vermoedelijk ontstaan doordat de bewoners van de naastgelegen woning afval aan het verbranden waren in een ton op hun terras. "De vlam is waarschijnlijk overgeslagen op het magazijn. Verder onderzoek moet daarover uitsluitsel brengen", zegt commissaris Dirk Van Peer.

Verschillende brandweerkorpsen kwamen ter plaatse om het vuur te bestrijden. Ze konden voorkomen dat de brand oversloeg naar het voorste deel van het gebouw. Tijdens de bluswerken werd de Lierseweg volledig afgesloten voor het verkeer. De lokale politie zorgde voor een omleiding. Rond 19.45 uur werd de Lierseweg opnieuw vrijgegeven.

De naastgelegen woning liep rook- en waterschade op. "De bewoners worden opgevangen door het OCMW van Herentals. Vermoedelijk kunnen ze later vandaag opnieuw naar hun woning", aldus Van Peer.