Bulgaars-Turkse grens 5 uur gesloten wegens corruptiezaak

Bulgarije heeft vandaag de grensovergang met Turkije in Kapitan-Andreevo gedurende vijf uur gesloten vanwege een corruptiezaak bij de douaniers. Zeker 33 van hen zijn opgepakt, meldt het parket.

"Alle douaniers van de ochtendshift die de inkomende voertuigen moesten controleren, zijn opgepakt in het kader van een smokkelzaak, waarbij een criminele organisatie opgerold werd", meldde de procureur-generaal.

Er zijn vandaag een honderdtal huiszoekingen gehouden in vijf steden bij de grens. De douaniers lieten voertuigen ongecontroleerd passeren, tegen betaling van smeergeld van 5 tot 300 euro per voertuig.

Vanmiddag is de grensovergang opnieuw geopend. Er stond intussen een file van vijftien kilometer aan de Turkse kant van de grens.